vervreemden (herinnering 10 april 2020)

Gepubliceerd op 10 april 2024 om 10:51

Als dit herhaaldelijk gebeurt, je eigen aanvoelen dat niet gehoord noch gerespecteerd wordt en platgewalst door therapeutische adviezen...dan krijg je continu de respons niet gehoord te worden, alsof je eigen intuïtief weten er niet toe doet, alsof het niet belangrijk is wat je voelt want het klopt sowieso niet, je wordt niet gehoord, niet gerespecteerd, de ander geeft je de ruimte niet om jezelf te zijn en je verdwijnt op de achtergrond. Je krijgt telkens weer de respons dat het niet klopt wat je voelt, dat het beter is iets anders te doen wat therapeut wel weet wat goed is hoor. 

Je krijgt telkens het gevoel dat dat wat je voelt, waardeloos is en zo vervreemden mensen volledig van zichzelf.

Mensen schuiven hun eigen automatisch aan de kant want oh ja, wat ik voel, telt niet.

Dit hoor ik afgelopen jaren zo vaak in verhalen met mensen (jamaar ik voel zus en zo en de dokter gelooft me nie, ik ben toch nie zot?) en dit maakte ik afgelopen weken weer in majeur mee...omdat ik overal raad vraag behalve aan mezelf.

Geleerd dat mn aanvoelen niet meetelt.

 

Wees je eigen therapeut ipv. al je kracht uit handen te geven.

 

aanvulling 10 april 2024: Dit is geen pleidooi om geen arts of therapeut meer te raadplegen. Wél om je eigen intuïtie trouw te blijven en het niet meer weg te cijferen. We hebben vaak aangeleerd dat volledig te negeren.