herinnering 18 juli 2016

Dan vertel je mensen wat je gaat doen van werk binnenkort en vullen zij de rest voor je in, wat daarna komt, wat ik nu al moet doen, nu kan je al denken over hoe je dat en dat gaat vormgeven...

Lees meer »

herinnering 14 juli 2015

Eureka...wat is Leven? Vandaag al een stukje antwoord ontvangen...van de kleinste meesters op aarde...2 sloebers crossten van de ene muur op het terras naar de andere, met veel plezier en dat bleef maar duren en ook het plezier bleef maar duren. Ik had niet meteen iets te doen en ging kijken, ze kijken uitnodigend naar mij. Is dat nu leuk, denkt mijn hoofd, is dat nu Leven? Van links naar rechts lopen en gieren van 't lachen? Ik besloot uiteindelijk het zelf uit te proberen en hobbelde mee, zij naar links en ik naar rechts, in het midden kruisten we mekaar, zij wat meer lachend dan ik. Maar de vonk sloeg al gauw over, ik kon niet meer stoppen. Zij kijken naar mij van de overkant en ik naar hen: Wanneer vertrekken we? om dan te crossen, zij naar mij lopend, ik naar hen, onderweg kruisen we en ik besluit hen te vangen en de lucht in te gooien, plezier alom, tot ze bewust naar me toe komen lopen om de lucht in gegooid te worden. Ik was alles rondom vergeten, puur genieten, zaaaaalig.

Lees meer »

herinnering 12 juli 2019

Als 2 ouders en een tante sterven en 2 vrienden laten je links liggen...dan denk ik terug aan vader vorig jaar of 2jr geleden die met tranen in de keuken aan de afwasbak stond. Ik babbelde met hem, met stiltes tussendoor, we hadden en hebben nie veel woorden nodig. 'Ik heb zoveel voor mensen gedaan' zei hij. 'Zie je ze nog?'

Lees meer »

herinnering 9 juli 2021

Ik word zo nu en dan overvallen door zo'n dankbaarheid dat m'n boekjes werkelijkheid worden, dat overal de juiste mensen opduiken en ik ideeën krijg.

Lees meer »

herinnering 4 juli 2014

Nu kan ik eindelijk eens doen vandaag wat ik wil, eindelijk kan ik nu eens zelf kiezen, verzuchtte mijn 6-jarig oppaskindje deze week. De school was maar net gedaan of hij moest op sportkamp.

Lees meer »

herinnering 26 juni 2014

Gisteren een terrasje gedaan met Danielle uit Antwerpen. Zij kent mij niet en ik haar niet, maar we liepen mekaar toevallig bijna elke dag, zelfs meermaals, tegen het lijf. Zij op zoek achter plakkers voor haar kaderkes die van de muur in hun boot donderden...ik wees haar de weg naar de winkel die ze nodig had en naar de lekkere kaaskraam op de markt en en...en zij wees me de weg naar een leuk museum, een leuke bakker...en zoals beloofd werd er getrakteerd toen we mekaar voor de 3de keer tegen het lijf liepen.

Lees meer »