wegwijzertjes

Gepubliceerd op 30 maart 2024 om 07:56

Een tijdje terug passeerde ik 's avonds voorbij de boekenkast, richting bed. Het was laat, ik was moe.

Net voorbij de boekenkast keerde ik achterwaarts op mn stappen terug. Op 1 of andere manier werd ik getrokken naar een boek. Iets zei mij: dat boek.

Vervolgens bleef ik staan en keek naar het boek. Daaropvolgend nam mijn hoofd de regie over: Dit dik boek krijg je nu toch niet meer gelezen?? Je bent moe, ga slapen. Lees dit op een andere keer eens enz enz...

Toch sleepte ik het dik boek nog mee naar bed.

Ik sloeg het open en 2 kleine tekstkaartjes vielen eruit. Bovenstaande afbeelding was 1 van hen.

Ik was verrast, ontroerd. Ik begreep plots waarom ik het boek moest nemen. De tekstjes bleken duidelijke boodschappen die ik op dat moment kon gebruiken. Weer werd het mij duidelijk hoe mooi we alles krijgen wat we nodig hebben. Zij het in de vorm van woorden, een toevallig gesprek waar een onbekende ons een tip geeft, een bloem, het kan zo verschillend zijn.

We krijgen ze cadeau, deze wegwijzertjes, ze wijzen ons letterlijk de weg. Ze zijn er niet per ongeluk, ze vallen ons toe. Het universum spreekt met ons en wil ons leiden. Laten wij ons ook leiden en luisteren we ook? Of blijven we letterlijk 'kop'pig?

We krijgen soms impulsen, op 't meest onverwachte, die helemaal niet in onze planning staan. Volgen we die? Durven we die te volgen? want hier is moed en overgave voor nodig.

Of taffelen ( limburgs voor: treuzelen) we zolang tot ons hoofd en denken er tussenkomt?

Dat boek....Ik ben moe...toch dat boek?...veel te dik om nu te lezen...het boek...

Het is iets anders dan impulsief handelen dat niet vanuit verbinding met jezelf komt. Hier gaat het over zachte ingevingen die je doorkrijgt, voelt.

Volg je die spontane impulsen? Durf je die te volgen hoewel het je 'plan' kan dwarsliggen? Of volg je liever je hoofd dan?

Zie je ze ook? Wie ziet ze? Ze zijn er overal, maar zie je ze?

Wist je dat je er ook kan om vragen? Asjeblief maak het mij duidelijk, maak het mij duidelijk langswaar mijn weg gaat. En dan je openstellen voor de onverwachte antwoorden/wegwijzertjes en volgen.