binnenstebuiten

Gepubliceerd op 26 maart 2024 om 08:43

Kan ik niet van binnen naar buiten werken? 

Deze vraag kwam vaker in mijn leven op. Ik zou liever van binnen naar buiten werken, kan dat dan niet? Waarom moet ik mij continu aanpassen aan iets wat ik niet ben? Kan ik dat wat ik vanbinnen ben niet naar buiten brengen?

Vaak is het nl. andersom, van buiten naar binnen. We moeten ons dingen eigen maken, die worden van 'buitenaf' in ons gegoten (onderwijs, opleiding), wij moeten die maar zien 'verinnerlijkt' te krijgen. Maar hoe doe je dat? Door maar gewoon op te nemen als een trechter, en nog en nog en nog.....

Dan worden we verondersteld dat naar buiten te brengen (job, werkomgeving). Maar, wacht even, ik heb het nog niet verinnerlijkt of mezelf eigen gemaakt, hoe breng ik dat dan naar buiten? Wil ik dat überhaupt wel verinnerlijken? Klopt dat wat ik ingegoten krijg met wat ik voel, met wie ik ben?

 

Vaak werken we zoveel info van 'buiten naar binnen', werken we vervolgens ook verder van 'buiten naar binnen', dat we uiteindelijk niet meer weten wat van buiten is en wat van binnenin onszelf komt.

We maken ons zodanig veel 'buitendingen' eigen dat we onze 'binnenwereld' niet meer kennen, die ligt te stoffen, begraven, niet meer welkom, geen tijd, geen geld,.....De buitenwereld wordt zodanig onze binnenwereld dat we van onszelf vervreemden.

Tot we tot stilstand gebracht worden, letterlijk vaak. Dan wil het universum ons iets duidelijk maken. Zie je het? zie je het nu? besef je het nu?

 

Ik volgde een online sessie rond authenticiteit. Hierin werd gevraagd in gedachten terug te keren naar je kindertijd. Wat deed je toen graag, wat triggerde je?

En ik zag mezelf weer lezen, schrijven, dansen, playbacken, met de poezen in de poppenwagen rondrijden....

 

Om te weten wat binnenin je is, heb je eerst terug te keren naar binnen en buiten eruit te gooien.

Keer jezelf eens binnenstebuiten!